Strategic doing

Stel je eens voor dat er een innovatie-meeting is waar je met energie naartoe gaat en met nog meer energie uitkomt. Waar je samen werkt aan hoe het beter kan in plaats van 20 nieuwe beren op de weg te zetten. Waar jouw bijdrage wordt gewaardeerd.

Lastig?
Toch kan het! En het is niet zo ingewikkeld…

Strategic Doing
Strategic Doing maakt strategische innovatie in complexe netwerken eenvoudig. Door samen in 10 overzichtelijke stappen ‘doe gericht’ te werken aan nieuwe oplossingen.

Samen

Stel je eens voor: Je werkt samen met een groep enthousiaste mensen van verschillende organisaties aan een complex probleem. Niemand is per se verantwoordelijk, maar iedereen heeft belang bij een oplossing. Marie heeft tijd en een relevant netwerk. Henk kan geweldig organiseren. Achmed heeft een lumineus innovatief idee. Joop wil er wel wat geld in steken. Andrea ziet kansen om het idee te verbinden aan de strategische doelen.

Actiegericht Innoveren

Opeens ben je een concreet netwerk aan het bouwen rond een specifiek onderwerp. Je begint niet per se groots en meeslepend. Maar haalbaar, zinvol en relevant. Slim nadenken, en dan meteen doen! Dat noemen we Strategic Doing. Het werkt agile en heel simpel. Niet 1 jaar denken en 5 jaar uitvoeren, maar in dezelfde bijeenkomst te denken en te doen. En dat te blijven doen.

Door concreet aan de slag te gaan zet je stappen. En elke stap is vooruit. Door dat samen te doen ontstaat verbondenheid in de groep. Doen is leuk! Het levert succesverhalen op. En je zult zien dat je samen al heel snel grote strategische stappen gaat nemen. En het aandurft echte innovatieve projecten op te pakken. En dan krijgt iedereen wél zin in de volgende meeting.

Over Strategic Doing

De aanpak heeft zich al bewezen, o.a. in de Verenigde Staten waar innovatiestrateeg Ed Morrison Strategic Doing nu verder ontwikkelt aan Purdue University. Er zijn innovaties doorgevoerd die grote veranderingen teweeg hebben gebracht. Op maatschappelijk en commercieel gebied. Samen met onze businesspartners introduceren Strategic Doing nu in Europa en in Nederland.

Consulting

Eind 2017 ben ik bij Ed Morrison op Purdue University (West Lafayette, Indiana, VS) opgeleid tot Strategic Doing Practitioner. Wil je meer weten over strategisch innoveren met Strategic Doing? Neem contact op via jacco@strategicdoing.nl of 06 20 211 020.

Training

Ben je geïnteresseerd om zelf Strategic Doing Practitioner te worden? Neem dan contact op met Jacco Dros (jacco@strategicdoing.nl) of André Brode (andre@strategicdoing.nl), of kijk op www.strategicdoing.nl/training.

Interessante links